ROT-avdraget

Hur fungerar ROT-avdraget

Om du låter oss utföra ditt fönsterbyte i Uppsala har du rätt att använda ROT-avdrag. Med ROT-avdrag menas att du får en skattereduktion på 30% av den totala arbetskostnaden. Maxbeloppet är 50 000 kronor per person och år.

Om det är två vuxna i hushållet kan ni båda utnyttja avdraget vilket blir 100 000 kronor. Rent praktiskt via fakturamodellen betyder det att du betalar 70% av arbetskostnaden och den övriga summan begär vi direkt från skatteverket.

ROT-avdrag vid fönsterbyte – vad gäller

Om du ska göra ett fönsterbyte i ditt hus eller fritidshus har du rätt att göra ROT-avdrag. Om du däremot bor i bostadsrätt eller lägenhet gäller avdraget endast för renovering av innerfönster.

Däremot kan du kontrollera med bostadsrättsföreningen där du bor om de har rätt till avdrag. Du kan få avdrag både för rivning av gamla fönster och installation av nya.

Vi erbjuder fönsterbyte i Uppsala

Vi som arbetar med fönsterbyten i Uppsala utför renoveringar av befintliga fönster och byter fönster i Uppsala. Vi använder oss av fakturamodellen där ROT-avdraget dras av direkt. Vi hjälper dig med ansökan om ROT-avdraget och om du har några frågor om våra tjänster är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.