fönstervy byte av fönster moderna fönster

Fönsterbyte

Fönster tillverkade i Sverige – anpassade för det nordiska klimatet

Våra fönstermästare på Fönsterbyte Uppsala är experter på att byta fönster i bostäder av varierande storlekar. Vi använder endast material och produkter som är tillverkade i Sverige så att dina nya fönster har de rätta förutsättningarna att så emot det påfrestande klimatet.

Vi inleder varje arbete med ett kostnadsfritt hembesök hos dig. Under besöket tar vi mått på dina befintliga fönster så att vi sedan kan beställa och tillverka nya fönster som passar din bostad.

Istället för att använda oss av pvc fönster har vi valt att arbeta med svensktillverkade fönster i trä och aluminium som har en bättre hållbarhet och är vänligare mot miljön. När vi som arbetar med fönsterbyten i Uppsala har tagit de mått som krävs och har all väsentlig information påbörjar vi tillverkningen av dina fönster.

Våra leverantörer tillverkar hållbara produkter

När man gör en fönsterrenovering i Uppsala vill man förstås ha nya fönster som sänker energiförbrukningen och som stänger ute drag och kyla. Flera av våra tillverkares produkter har en Svanen-märkning, något som är ovanligt inom branschen. Märkningen är en garanti för att fönstren har en låg energiförbrukning och en liten effekt på miljön.

När du vänder dig till oss för att byta fönster i Uppsala behöver du inte heller oroa dig för att lösningsmedel kommer avdunsta efter monteringen. Vi använder endast produkter som har vattenbaserad färg och impregnering.

Ett komplett fönsterbyte i Uppsala

Vi hjälper dig att byta fönster i Uppsala och tar hand om både de mindre och större momenten i arbetet.

  • Vi utför måttagning av dina fönster och påbörjar tillverkningen av dina fönster
  • Efter tillverkningen kommer våra erfarna fönstermontörer hem till dig för att montera dessa på plats
  • Om du önskar kan vi även ta hand om bortforsling av dina gamla fönster

Bytte 6 fönster och en dörr. Otroligt proffsiga montörer. Arbetet utfördes snabbt och noggrant. Kan varmt rekommendera Fönsterbyte Uppsala.

Ann-Sofie.

Fundera på följande när du står inför ett fönsterbyte

För att du ska hitta ett fönster som passar dig, din bostad och dina behov har vi ett grundläggare utbud av olika fönstermodeller. Dessa fönster har olika funktioner, färger och glas för att de ska passa ditt hus. Om du har ett äldre hus ska du sträva efter en viss typ av fönstermodell, samt tvärtom om du har ett mer modernt hus. Tänk på helheten när du väljer fönster, vi hjälper dig självklart med både planering och ger tips på vilka fönstermodeller som kan passa dig.

1. Material

Vi arbetar med gedigna träfönster och underhållsfria fönster med aluminium och ger rekommendationer beroende på vart fönsterbytet i Uppsala ska utföras. Det kan bland annat röra sig om åt vilket håll dina fönster är placerade, om placeringen är på källarplan eller högt upp i fasaden med mera.

2. Funktion

Olika fönster och behov kräver olika funktioner. När du kontaktar oss kan du välja fönster med olika funktioner, bland annat vridfönster, utåt- eller inåtgående sidohängda eller fasta fönster.

3. Utseende

Utseendet är minst lika viktigt som fönstrets funktion. Vid ett fönsterbyte i Uppsala är vi måna om att rekommendera ett utseende som går i stil med din övriga bostad. Om du bor i en äldre fastighet kan vi återskapa den äldre stilen med hjälp av olika spröjslösningar, fönsterbrädor och foder. Här kan även valet av handtag, myggnät och markiser göra mycket för utseendet.

4. Energieffektivitet

Ett fönster har som syfte att hålla drag och kyla ute och spara energi. Här är det viktigt att välja rätt glas som bevarar värmen och den energi som kommer in i bostaden. Detta är våra fönstermästare experter på och kommer rekommendera rätt glas för dig när vi planerar ditt fönsterbyte i Uppsala.

Vi utför fönsterbyte till en bra kostnad

Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter som är slitstarka och klarar av de temperaturskiftningar som det svenska klimatet innebär. Vi tror på att dra vårt strå till stacken för att miljön skall må bra och det är orsaken till att vi valt att arbeta med de material och produkter som vi har i vårt utbud.

Att göra ett fönsterbyte i Uppsala går både smidigt och snabbt med vår hjälp. För din trygghet erbjuder vi alltid en offert innan du anlitar oss. I vårt kostnadsförslag kan du se vilket pris för fönsterbyte som kommer gälla och du kan vara säker på att inga övriga kostnader kommer tillkomma.

  • Som privatperson kan du även nyttja det förmånliga ROT-avdraget vid ett fönsterbyte i Uppsala.
Komplett fönsterbyte med svensktillverkade produkter som är energibesparande och hållbara. Boka ett kostnadsfritt hembesök idag!