Om oss

Sveriges ledande fönsterbytare

Fönsterbyte Uppsala är ett företag inom fönsterbyte som grundades år 1997 i Dalarna. Vi är ett familjeföretag som idag är ett av de ledande företagen i branschen och dessutom Sveriges ledande fönsterbytare. Det är vi stolta över!

Vår värdegrund är att erbjuda dig fönsterbyte som är både enkel, trygg och snygg. För att uppnå detta anpassar vi oss såklart efter dina behov och önskemål.

Vårt företag började sin resa som fönsterbytare för över tjugo år sedan. Det startade som ett familjeföretag och drivs än idag av samma familj. Vi har vidgat våra vyer sen år 1997 och idag erbjuder Fönsterbyte Uppsala kvalitativt fönsterbyte i Uppsala och lokalt i alla Sveriges städer.

Vi är en del av ett multinationellt företag men är trots det måna om att fortsätta driva företaget som det starka familjeföretag från Dalarna. Vi ser detta som en av våra styrkor inom branschen.

Fönster utvecklade och anpassade för det nordiska klimatet

Sverige har ett tufft och påfrestande klimat som skiftar ofta och drastiskt. Detta har vi på Fönsterbyte Uppsala tagit vara på och utvecklar och designar produkter som passar våra nordiska hus, det tuffa nordiska klimatet och klara de klimat- och miljökrav som ställs. Vi arbetar efter en noga uppbyggd process där vi hjälper er med hela fönsterbytet i Uppsala: från måttagning och planering till färdigt montage.

Certifikat inom fönsterproduktion

Vår fönsterproduktion är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 EQ – Denna certifiering säkerställer att energimärkningen är tillförlitlig och är beviljad av ett oberoende och ackrediterat certifieringsorgan.

Svensk fönster & dörrkontroll – Detta är fönster- och dörrindustrins egen kvalitetsmärkning. Ett system som gemensamt används inom branschen för att kvalitetssäkra och godkänna fönster och ytterdörrar på den svenska marknaden.

Vi har P-märkning – En svensk kvalitetssymbol som garanterar att produkten som bär märket minst uppfyller de kvalitetskrav som finns uppställda av EY, i Sverige och branschens egna eventuella krav.

Miljömärkt med Svanen – Svanenmärkta fönster och ytterdörrar är värmeisolerade för att minska energiåtgången. En märkning med Svanen ställer även höga krav på träråvara, produktion, energieffektivitet, återvinningsbarhet och de kemiska produkter som används.

Våra produkter är tåliga och klimatanpassade med EverCoat – Ett integrerat väderskydd av pulverlackerad aluminium. Så nära underhållsfritt du kan komma.

Vi rekommenderas av Villaägarna och har även CE-märkning*.

* CE-märket intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Boka in ett kostnadsfritt hembesök

För att anpassa vårt fönsterbyte efter dina förutsättningar inleder vi alltid vårt arbete med ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi hitta den bästa lösningen för dig och även presentera ett första pris på att byta fönster.

Kontakta Fönsterbyte Uppsala för att boka in ett gratis hembesök, så återkommer vi inom kort!